top of page

Seksuelt misbruk og kroppens automatiske reaksjon

Oppdatert: 25. apr. 2023

Seksuelt misbruk kan ha ødeleggende konsekvenser for offeret. Det kan føre til traumer, depresjon, angstlidelser og mange andre fysiske og mentale problemer. En av konsekvensene av seksuelt misbruk som offer ofte opplever, er følelsen av skyld og skam.


Disse følelsene blir ofte forsterket av kroppens automatiske seksuelle respons som oppstår under den traumatiske hendelsen. Uansett hvem eller hva som berører kroppen, vil kroppen reagere.


Dette er det jeg kaller en "mind-fuck", spesielt for barn som ennå ikke kan skille mellom seg selv og kroppen sin. Jeg snakker av egen erfaring. Da jeg var rundt tretti år gammel og innså at kroppen bare automatisk kan reagere på hva eller hvem som helst, ble jeg befridd fra en enorm skyldfølelse og selvhat. Dette er også min motivasjon for å dele denne informasjonen med verden.


Det er veldig viktig å forstå at denne reaksjonen er helt normal og ikke har noe med offerets vilje å gjøre. Kroppen har en naturlig refleks til å reagere på seksuelle stimuli, selv om overgrep skjer. Dette kan være forvirrende og frustrerende for offeret, fordi det kan virke som om kroppen aksepterer overgrepet, selv om det ikke er tilfellet. Du er derfor uskyldig!


Feilplassert skyldfølelse kan føre til en ond sirkel av selvbebreidelse og skam, som gjør at helbredelsesprosessen blir enda vanskeligere. Det er viktig å forstå at skyldfølelsen som et offer opplever er urimelig, og at de ikke har noe ansvar for overgrepene de har blitt utsatt for. Det er viktig å huske at ofre for seksuelt misbruk aldri er skyldige. Overgrepene skyldes gjerningene til overgriperen, og offeret har ikke noe ansvar for handlingene til overgriperen.


Hvis du selv er offer for seksuelt misbruk, så husk at du ikke er alene og at det finnes hjelp tilgjengelig. Det er aldri for sent å søke hjelp og begynne prosessen med å helbrede. Jeg behandler mine klienter med hypnose-terapi kombinert med NLP, som er et effektivt verktøy for å takle de mange konsekvensene av seksuelt misbruk, inkludert de feilaktige skyldfølelsene og skammen, samt å føle seg skitten og verdiløs.


Effektene av seksuelt misbruk vil ikke lenger påvirke deg fordi vi under hypnose kan endre historien og dermed også de negative begrensende overbevisningene. Dette gir deretter en snøballeffekt som inkluderer dypere avslapning og evnen til å nyte seksualitet igjen.


Husk at du fortjener å være lykkelig og sunn, og at du har rett til å frigjøre deg selv fra smerten og lidelsen som seksuelt misbruk medfører. Det har fungert for meg selv, så jeg vet at det kan fungere for alle.


Christine Sweet


18 visninger1 kommentar

1 Comment


Guest
Apr 25, 2023

Well said ❤️. From my own experiences, I can tell that hypnotherapy and NLP can have great results.

Like
bottom of page